Vikten av rörlighetsträning vid styrketräning

 VIKTEN AV RÖRLIGHETSTRÄNING VID STYRKETRÄNING

 
Det är nödvändigt att säkerställa en korrekt balans mellan rörlighet och stabilitet i höften vid tyngdlyftning. Om du sitter eller står mycket på jobbet kan ditt yrke bidra till dålig rörlighet i höfterna. Dålig rörlighet i höfterna skapar ökad muskelspänning och brist på flexibilitet i vissa muskler som höftböjare, höftrotatorer och ljumsk- / adduktormuskler. Som ett resultat förkortas dessa muskler när du tränar eller lyfter vikt, vilket skapar obalanser i tyngdlyftningsformen, vilket i sin tur resulterar i sämre styrka. Att arbeta med höftmobilitet utan att kompromissa med stabilitet och stöd för att förbättra styrkan när man tränar är viktigt för att få bästa resultat. 
 
Vi coacher på Sculptera fitness analyserar och utvärderar alltid höftrörelser när vi gör ett träningsprogram för att avgöra hur de rör sig. Testerna vi gör innebär funktionstestning som vi sedan analyserar för att se vilka brister som eventuellt finns för att skapa ett träningsprogram som kommer att tillgodose dina behov och förbättra svagheter snabbt för att hjälpa dig att återfå och öka din styrka. 
 
Om det finns brister i höftrörligheten går vi igenom övningar för att stärka gluteal- och höftmusklerna samtidigt som vi granskar höftsträckningar för att förbättra höftens rörlighet. 
 
Varje individ har olika förväntningar och mål, men korrekta övningar, i kombination med att sträcka förkortade och täta muskler kommer att skapa läkning av eventuella skador och större styrka för att undvika framtida skador i höften och omgivande vävnader.
 
/Coach Angelica


Kommentarer