VARFÖR SKA DET VARA SÅ SVÅRT ATT INTE GÖRA NÅGOT?






Härligt sval höstdag att blicka in i brasan och reflektera över livet.

Vilodag för mig är att vakna tidigt. Börja med breathwork, kalldusch, kaffe, en stunds läsning följt av träning sen ut i naturen för meditation och rörelse. 

Varför ska det vara så svårt att inte göra något?

Vi håller oss sysselsatta för att det känns lättare att "göra" än att "känna". 

Vi lever i en kultur som är besatt av att hålla oss upptagna och aktiva vilket oftast är en copingstrategi för att skydda oss från obekväma känslor.

Det kan vara svårt att stanna upp för när vi tar bort alla måsten, buller och distraktioner skapar vi utrymme för obehagliga tankar och känslor.

Men hur mycket vi än håller oss sysselsatta kan vi aldrig undgå svåra tankar och känslor. De kommer bara tillbaka, om och om igen, blir högre och högre (ofta i form av fysiska symtom), tills vi ger dem den uppmärksamhet de behöver.

Men vi ska inte vara rädda för att stanna upp och lyssna. När vi uppmärksammar vår inre värld och känslor kan vi upptäcka några viktiga sanningar angående jobb, relationer eller sätta gränser.

Att medvetet skapa tid för att lyssna nyfiket på sitt inre jag gör att vi kan få klarhet om vilka vi är, vad vi behöver och vart vi vill vara i livet.

Att ligga i soffan och se på Netflix är som att sätta plåster på själen. Det känns bra för stunden men ger inget i längden. 

Vila är att kravlöst göra det som faller en in, stänga av alla distraktioner och bara vara i nuet.

/Coach Jonas kocken Andersson

Kommentarer